Metoda Acces Bars mýma očima

„Byla jsem na kurzu Acces Bars,“ dovídám se od mé fyzioterapeutky a lymfoterapeutky v jednom. A málem spadnu z masážního lehátka a rozplácnu se na podlahu pokrytou šedým linoleem.

„Cože? Tys byla na tom kurzu, který se zdá být velkým letadlem, po 7 hodinách jsi certifikovaný terapeut závratně účinné metody, která ti má změnit život od základu a který můj kamarád „zo zeleného lesa“ úplně nesnáší a celá metoda budí velký zájem i svým písmenkem R v kolečku za názvem, který tím zaručuje ochranu autorských práv.“

Trochu mne nová informace zaskočila, protože vím, že tahle bytost by nešla do ničeho, co nemá hlavu ani patu. “ Co kdybys mi Acces udělala, já si na něj aspoň udělám názor a řeknu ti,“ navrhnu. Navíc nemůžu odsoudit něco, o čem vím jen velmi málo a to ještě od lidí a zdrojů, které možná taky „vaří z vody“.

Tímto způsobem jsem objevila metodu zvanou Acces Bars a dostala svoje první ošetření. Nejen, že jsem pociťovala pozitivní účinky na vlastní kůži, ale byla jsem překvapená, protože při mých terapiích se také dotýkám různých bodů, ale nemám to nijak strukturované a pojmenované. Rozhodla jsme se tedy, tento kurz navštívit. Nějak mne lákala představa toho, že by mne naučili něco nového nebo bych něco nového objevila.

Chápete, někdy vás touha po poznávání nových věcí vyšle do terénu plného zážitků, které stojí za to prozkoumat.

A tak se stalo a já jeden sobotní den věnovala kurzu s certifikovanou lektorkou této metody. Musím v úvodu říct, že jsem měla štěstí jak na lektorku, tak i na mé spolužačky. Protože spíš nechávaly věci plynout a všechny kladly větší důraz na intuici, než na slepé dodržování směrnic této metody a to mi hodně sedělo.  Směrnice a příkazy nejsou mojí parketou, na které bych se dokázala pohybovat s ladností.

Celá metoda spočívá v dotyku a držení akupresurních bodů na hlavě, Acces Bars je nazývá Bary (Bars), takže záhada byla celkem rychle odhalena. Body (Bars) jsou pojmenované různými názvy, jako peníze, kreativita, sexualita, smutek, radost a spousty názvů, které jsou někdy pro mne vědecko-fantastické. Například v akupresuře jsou 2 významné body na hlavě zvané jako Nebeská brána a dokáží člověka přivést do lehkého transu, do stavu hlubokého uvolnění. V metodě Acces Bars jsou tyto body nazvané „implantáty“. Tyto body se stlačují na různě dlouhou dobu a v přesně dané sestavě. Opakuje se u toho jakási mantra, aby léčení bylo silnější a ještě to nějaké zákonitosti má.

Připomněla jsem si, že  tuto metodu už dlouho používám. Jen jí nijak nenazývám, nemám pro ní metodiku, názvosloví ani sestavu. Dotýkám se nejen bodů na hlavě, ale i na těle, když na to přijde a vidím, že je to potřeba. Celou metodu Acces Bars, docela novinku na českém trhu, nacházíme také v tradičním šamanském léčení, pránickém léčení a i v jiných způsobech léčení, různých masážích a v terapiích, které pracují na energetické úrovni a v energetickém poli člověka. Tudíž žádný velký a převratný objev se nekonal.

Energetické léčení není jako obvyklé sezení s psychologem, při kterých si klient sahá na dno svých traumat a mluví o nich, vypovídá se. Odehrává se na emociální úrovni, kdy pociťuje bolest, smutek, radost jako vlny energie, kterými proplouvá. Všechna traumata a bolestné zážitky se ukládají v těle v podobě otisků na enegetických místech, v čakrách. Tělo prostě nikdy není schopné lhát.

Pokud se k otisku dostaneme přes správný bod  na hlavě nebo na těle, může být vymazán, rozpuštěn. Jakmile je čakra otevřená, začnou se také uvolňovat toxické energie v ní uložené. Můžete tyto momenty prožívat jako změnu tělěsné teploty, samovolné svalové křeče, tělo reaguje také spontánními záškuby až do nekontrolovatelného třesu, ale také jsem zaznamenala chvění a nadměrnou aktivitu v oblasti žaludku, tedy 3.čakry. To všechno jsou znamení, že se energie okolo otisku pálí a vylučují. Tělěsné reakce se většinou objevují, jakmile se uvolňují vzpomínky na svalové a buněčné úrovni.

V šamanismu se tento proces nazývá „mihuy“, tedy strávit nebo spálit toxické energie. Člověk tak prochází mihuy, při němž transformuje svá zranění na odvahu a sílu. Jakmile se toxické energie zatěžující čakry spálí, nový život v této čakře může zase růst. Například spálíme – li z čakry žal, můžeme změnit náš svět v radost. Změna se stane nejprve na energetické úrovni, potom ji terpve uchopí náš mozek. Intelektuální pochopení se dostaví až po několika dnech nebo týdnech.

Metoda Acces Bars slibuje odblokování, úlevu ve fyzickém těle, ale i mentálním, naplnění snů, vymizení zdravotních problémů, poruch spánku, zhubnutí apod., ale nikdo vám moc nevysvětlí jak. Na jakém principu, proč se to děje a jak se to děje. Myslím, že tato metoda je pro spoustu lidí nečitelná záměrně. Protože by se možná přišlo na to, že v důsledku není nijak převratná, objevná a je vlastně už pravěká, používá se na celém světě léčiteli po věky věků a pracuje s energií léčitele a klienta. Takže písmenko R v názvu, které by snad mělo udržovat zákon autorkých práv není na místě. Bohužel, ale možná taky bohudík, nejsem tu od toho abych soudila, je dost lukrativně prodávaná ve formě jednodenních kurzů, všem, kteří hledají pomoc nebo naopak chtějí pomáhat.

Metoda Acces Bars nebo jakákoliv jiná práce s energií, je náročná, ale také účinná. Pozor, léčitel/terapeut musí umět energii léčení v těle nejen spustit, ale musí jí umět i kontrolovat, ovládat a chránit. Nejen u klienta, ale také u sebe. Otevírají se totiž procesy v těle, které mohou být i velmi silné. Dle mého názoru, myslím, že jednodenní certifikovaný kurz není dostačující.

Energetické léčení, ať je zvané jakkoliv, má svou sílu, protože jak již bylo řečeno, tělo nelže, tělo si pamatuje, jen mysl se pokouší zapomenout a zamést pod kobereček. A jednou v nestřežený okamžik se koberec poodkryje…

 

 

 

 

 

 

 

 

Sdílejte na sociálních sítích

Napsat komentář