Body – psychoterapie

Body-psychoterapie je považována za odvětví somatické psychologie. Vychází z konceptu, že lidé prožívají svět nejen prostřednictvím svých myšlenek a emocí, ale současně i prostřednictvím svých těl. Tento přístup k léčbě je považován za zážitkovější než tradiční formy psychoterapie.

Body-psychoterapie je založena na tom, že tělo a mysl jsou propojeny, a proto se emoční, mentální a vztahové problémy vyskytují nejen v mysli, ale i v těle. Výzkumů, které tento názor podporují, přibývá a body- psychoterapie začíná přecházet z malé, úzce specializované praxe do praxe v širším měřítku.

Mnoho problémů může být spojeno s traumaty raného dětství, které jsou „somatizované“ nebo držené v těle. K nim může být obtížný přístup pouze samotným mluvením, ale pro některé lidi je snáze dosáhnete skrz tělo a dotyk.

Protože tělo reaguje na věci, které jsou zneklidňující, děsivé, nepříjemné nebo i příjemné. Kombinace doteku a hovoru přináší velmi hluboký efekt. Uvolňuje veškeré blokády v těle a následně i v mysli.

Při body-psychoterapii věnuji velkou pozornost souvislostem mezi tím, jak klient přemýšlí, jak a co cítí ve svém těle. Pracuji s tělem, myslí, duchem a energií holisticky.

Body-psychoterapie je jak pro děti, tak pro dospělé. Pracuje s úzkostí, depresí, vztahovými potížemi, nízkým sebevědomím, traumaty z dětství, zaseknutí se v životě, vztahovými vzorci a programy, problémy s navazováním vztahů, vyrovnání se se ztrátou a dalším.

Délka sezení přibližně 90 minut.

Sdílejte na sociálních sítích

Napsat komentář