Biodynamické masáže

Biodynamické masáže velmi jemnými technikami odstraňují svalový pancíř. Tento pojem původně zavedl Wilhelm Reich, rakousko-americký psychiatr a psychoanalytik. Ve svalovém pancíři se váže energie, která se neuvolnila z dlouhodobého napětí, ze stresu, traumatických událostí, při kterých se napětí efektivně nevybilo. Pancíř se projevuje jako chronické svalové napětí. Nejčastějšími místy blokád bývají oblast krku, svalů, zad, bránice a oblast pánve. Svalová krusta slouží jako obrana proti psychickým zraněním.

Masáž je hluboce uvolňující a relaxační. Je účinná především při bolestech hlavy a zad, migrénách, poruchách spánku, dlouhodobé únavě či stresu. Pomáhá k obnovení sebeuzdravných schopností těla. Cílem je odstranění chronického napětí a znovunastolení volného proudění energie v těle. Biodynamické masáže se provádějí s olejem nebo nasucho přes volné oblečení.

Uvolňují se blokády energetického proudu a emoce, posiluje se dýchání. Odstraňují se bolesti hlavy a harmonizuje zažívací ústrojí. Klient prožívá regresi (návrat k pocitům, které zná z dětství), cítí se bezpečně. Po skončení masáže se doporučuje krátká relaxace, tzv. zažívání, kdy klient odpočívá v meditaci, která je u této masáže klíčová.

Biodynamické masáže, vyvinula Gerda Boyesen, norská psycholožka a fyzioterapeutka. Vychází z tradice jak klinické, tak i humanistické psychologie. Tato metoda byla původně vyvinuta z biodynamické fyzioterapie a navazuje a dále rozvíjí psychoterapii zaměřenou na tělo, založenou Wilhelmem Reichem. Jejím teoretickým základem je Freudova teorie (podvědomí, libido, strukturní model). Představují spektrum metodických tělesných dotyků, které jsou v biodynamice součástí psychoterapeutického procesu.

Jak pracují biodynamické masáže?

Biodynamická masáž vede k hluboké relaxaci a ke spojení se svým původním primárním já. Jde o spontánní, oživlý a nevinný stav dítěte před tím, než si vytvoří různé obranné mechanismy na základě nepříznivých zkušeností se světem. Dítě si tak začne svou životní energii různým způsobem blokovat. Masáž tak pomáhá rozpouštět tyto bloky v celém těle velmi jemným způsobem pomocí doteku a hlazení emočně bolavých míst na těle, ale také v emoční rovině naší mysli.

Zásady a principy

1.Mezi emočním stresem a chronickým svalovým napětím je přímá a symbiotická souvislost.

2.Jakmile je potlačeno emoční uvolnění a spontánnost hromadí se chronické napětí a následky stresu.

3.Organismus je schopen zbavit se v úplné relaxaci napětí prostřednictvím vlastních metabolických procesů.

4.Následkem konfliktů a úzkosti vzniká vnitřní napětí které brání metabolickému očistnému procesu.

5.Nesprávný neuro cyklus: následkem vnitřního napětí způsobeného konflikty, úzkostí a potlačenou spontánností se akumuluje emoční stres, který pak vytváří chronické svalové napětí.

Je velmi vhodná pro klienty, kteří cítí svalové napětí a pro klienty s psychosomatickými problémy. Pracujeme na rovině kůže. Tedy velmi jemným dotekem připomínajícím hlazení. Čím jemnější dotyk, tím větší relaxace a regrese.

Působí a uvolňuje i povrchovou část svalstva, kde pomáhá uvolnit a odvádět toxické látky. Vhodná pro klienty se stagnující lymfou.

Délka masáže je 1,15 hodiny.

Cena odpovídá vibraci rovnováhy výdeje energie k sobě samé a také k Vám.

Sdílejte na sociálních sítích

Napsat komentář