ÚPLNĚK V PANNĚ 24.2.2024

ÚPLNĚK V PANNĚ 24.2.2024

24.2.v sobotu po obědě ve 13:30 bude úplněk v Panně.  

Sylvie se uvolněně opřela ve svém dokonale naklizeném obýváku. Pokoj zalévalo jasné měsíční světlo a ji napadlo, že si nevybavuje, kdy se naposled cítila takhle klidná. Byla pořád v pohybu. Pokud zrovna nemusela pracovat, šla cvičit, nakupovat, na víno, ke kadeřnici, na masáž, a když už opravdu nevěděla, jakou aktivitou se zaměstnat, vymyslela si nějaký program na doma. Třeba srovnala oblečení podle barev nebo podle návodu na internetu připravila deset druhů tapas. 

Věděla, že když se postará o to, aby měla celý den co dělat, nezbyde jí čas na úvahy o nesmyslech. Svoje nesrovnalosti v hlavě, halila svými dokonalostmi. Byla vždy spokojená s dokonalým výsledkem v nedokonalém světě. 

Sylvie nevěděla, že v sobotu bude úplněk v Panně. Ve znamení, ve kterém se narodila. A vůbec netušila o blízkosti planety Merkur, který dodá úplňku v Panně jiný rozměr.

Přesně jako ta dírkovaná barevná stavebnice, kde každý šroubek přesně zapadne na svoje barevný místo. 

Seděla v pohodlném proutěném křesle ve svém krásném obýváku a cítila příjemný klid. Na večerním obloze zářil měsíc. Zrovna se chystala si číst, aby znovu zaměstnala svojí hlavu příběhy jiných lidí. Když v tom, neviditelná síla planet a měsíce tohoto zvláštního večera ji zastavila. Nebyl to žádný trik, magie nebo kouzlo. Jen jedinečná konstelace úplňku ji otevřela umění naslouchat sama sobě, svému tělu, pocitům i myšlenkám.  

Opravdu musí péct dorty podle Maršálka, zdravě jíst podle kalorických tabulek, tančit jako ve Stardance, mít sedačku v barvě lila s chlupatým kobercem?

Nepotřebuje jen být šťastná podle sebe?  

Úplněk v Panně šibalsky vnukne na chvíli se zastavit a ponořit se do ticha, kdy je slyšet jen rythm tvýho srdce a volně plynoucí dech na pozadí ohňostrojů všech tvých nedokonalostí. 

Dovol si to, odpusť si, usměj se a buď. 

Tady a teď. 

Život je krátký, život je nekonečný. Žij, jako kdyby zítřek neexistoval. Žij podle sebe.

Sdílejte na sociálních sítích

Napsat komentář