Úplněk 31.8.2023 v Rybách

Úplněk střídá úplněk. Konec začátek a začátek konec. Co se vám zdá super velký je ve skutečnosti dost daleko. Jako třeba nastávající super měsíc bude vzdálen okolo 357 000 kilometrů a přitom bude tak blízko. 

Minulý úplněk 1.8.2023  jsme byli přesně v půlce prázdnin. Nadcházející úplněk 31.8.2023 se ocitáme přesně na konci prázdnin. 

Všechno má své souvislosti, nic není náhoda. 

Přesně ve čtvrtek 31.8. kolem 3:35 ráno přichází úplněk ve znamení Ryb. Ale pozor, nebeská podívaná nastane už 30.8. kolem půl deváté večer, kdy měsíc začne vycházet.

Říká se mu Modrý, modrý nebude, i když by to bylo umocnilo astronomickou podívanou.

Když se vyskytnou dva super úplňky ve stejném měsíci, nesou název Modrý, protože tenhle jev je prostě rarita. A další bude až v roce 2037.

Víte, co se říká o náhodách? Některé z nich je třeba pořádně naplánovat. 

Na začátku srpna nám přinesl superúplněk vzdušný Vodnář, na konci srpna nám ho servírují vodní znamení Ryb. Vítr a voda dělají Vlny. 

Vodnář nám zafoukal do hromady listí. Svým vírem rozkryl karty, s kterými můžeme hrát. Ale nikdo nám neřekl, jak s nimi můžeme hrát. Měsíc srpen s námi rozehrál svoji partii tiše podporován blízkostí Měsíce. Na povrchu všechno vypadalo krásně, tak jako fotky z Instagramu, pod povrchem však bublaly naučené fráze a motivace, které se neslučovaly s přítomným pocitem. Protože pocit nemůžete potlačit, jenom si přejete, aby to bylo možné. 

Vítr ve vodnáři rozčeřil hladiny mrtvých hlubokých vod, rozvlnil moře, rozkýval lodě, vymetl prach, pofoukal bolesti, očistil zranění, přinesl nový nápad, ale nedotáh to do konce. Hodil to Rybám. 

A pak…přišla vlna. Z nadupanýho Hédonise, který už věděl jak hrát v životě se svými kartami se stala zmoklá slepice. Věděl už proč a věděl dokonce i jak. Zapomněl však na své srdce, tělo i pocity. Snažil se podvést sám sebe, neposlouchal se, neposlouchal svoje pocity, které se mu Ryby snažili vylovit v hlubokých vodách, do kterých se jemu už moc nechtělo, protože přece věděl proč a jak. Komu by se chtělo v tom znovu máchat, když to vypadalo tak dobře?

Co se v začátku srpna započalo, koncem srpna končí. Velké, moudré, hluboké učení a pro někoho léčení. I když už víme proč a jak, pravé poznání musí vyvěrat z hloubky našich vod , z hloubky naší duše. Někdy se musíme opravdu namočit a ponořit se do hluboké vody, jako ryby, abychom vytáhli truhlu s pokladem. 

Užijte si konec prázdnin. A nezapomeňte, není Konec ani Začátek. Každým koncem začíná něco nového. 

Sdílejte na sociálních sítích

Napsat komentář